Επιτυχόντες του ΠΜΣ “ Φυτιατρική και Περιβάλλον”

Κάθε χρόνο, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος υποδέχεται μία νέα ομάδα, ένα νέο έτος μεταπτυχιακών φοιτητών. Φέτος όμως η  πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ακαδημαϊκή κοινότητα εξαιτίας του COVID-19 στη μακρά περίοδο της αβεβαιότητας που εξακολουθούμε να διανύουμε δεν έχουν ακόμα τελειώσει.

Έτσι, φέτος δεν είχαμε τη δυνατότητα να σας καλωσορίσουμε ως νέα μέλη της κοινότητάς μας δια ζώσης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τελετής υποδοχής. Δεν θα μπορούσαμε εξάλλου λόγω των συνθηκών να ακολουθήσουμε τον συνηθισμένο μας προγραμματισμό. Όμως, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι πασχίζουμε διαρκώς για να αναπληρώσουμε τις απώλειες, να προλάβουμε τα προβλήματα, έχοντας ως σπουδαιότερο μέλημα μας την όσο το δυνατόν πιο άρτια και αποτελεσματική εκπαίδευσή σας μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μένει ανεπηρέαστη. Οι παρούσες εκπαιδευτικές συνθήκες τηλεργασίας δεν θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες ακαδημαϊκές χρονιές του μεταπτυχιακού μας και ίσως να σας αφήνουν μια αίσθηση ανικανοποίητου. Οφείλουμε όμως, διδάσκοντες και διδασκόμενοι ως μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να επιμείνουμε στα μέτρα προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αυτό υπαγορεύεται από τις συνθήκες της πανδημίας σήμερα.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να  νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άμεσα φοιτητές, κοινωνοί της γνώσης, περήφανοι που θα μυηθείτε στην επιστήμη της φυτοπροστασίας, δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που καταβάλατε να είστε σήμερα εδώ. Το ΠΜΣ “ Φυτιατρική και Περιβάλλον” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αξιόπιστα μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα των Γεωπονικών Επιστημών, με δεκάδες επιτυχημένους επαγγελματικά αποφοίτους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνδυάζει την ενδελεχή επιστημονική προσέγγιση της γεωπονικής γνώσης με την πρακτική διάσταση που απαιτεί η φύση του επαγγέλματος του Γεωπόνου.

Για την κοινή πορεία μας σε αυτό το δύσκολο εξάμηνο ζητώ να μας εμπιστευτείτε. Γιατί οι δυσκολίες δεν θα μας εμποδίσουν να σας διδάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να σας μεταδώσουμε βασικές / εργαστηριακές, γνώσεις και δεξιότητες του γεωπονικού επαγγέλματος. Θα μάθετε να εκτιμάτε την έρευνα, να διαβάζετε κριτικά την διεθνή βιβλιογραφία, να παρακολουθείτε τις επιστημονικές προκλήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, να αξιολογείτε και να ερμηνεύετε.

Με την σιγουριά ότι οι δύσκολες μέρες θα περάσουν, σας προτρέπουμε να ξεκινήσετε με θάρρος και αισιοδοξία το ωραίο ταξίδι προς την επιστημονική σας διάπλαση και την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής σας προσωπικότητας.

 

 

Καλή αρχή

 

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ "Φυτιατρική και Περιβάλλον"

 Καθηγητής

Χρήστος Αθανασίου

 

 

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 272 guests και κανένα μέλος